PÅ FJERDEPLASS: Emilie Moberg med solid prestasjon i Kina.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PÅ FJERDEPLASS: Emilie Moberg med solid prestasjon i Kina.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Emilie Moberg med historisk 4.-plass

Halden-syklisten Emilie Moberg kjørte inn til 4.-plass i et verdenscupritt for kvinner i Kina søndag. Det er en historisk god plassering.

Bare nederlandske Kirsten Wild og de to italienerne Elena Cecchini og Giorgia Bromzini var foran henne i mål. En plass på seierspallen var svært nær for den norske jenta.

– Jeg er selvfølgelig kjempefornøyd med fjerdeplassen. Det er min beste plassering noensinne. Men det var så nær pallplass, så det er litt irriterende også, for det var bare snakk om noen få centimeter, sa en glad Moberg til NRK etter rittet.

22-åringen kjører for Team Hitec, og sammen med lagvenninnene klarte hun å vinne lagkampen i verdenscuprittet søndag.

– Emilie Moberg ble nummer fire i verdenscuprittet i Kina. Det er historisk sett det beste norske resultatet på damesiden. Nå ser jeg fram til ladiestourofnorway, skrev sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen på Facebook.

Moberg forteller at hun tok det helt rolig på nasjonaldagen. Det ble litt prat med familien hjemme i Norge, men mest hvile og oppladning. En bit helnorsk melkesjokolade unnet hun seg som et ledd i oppkjøringen til søndagens ritt. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2