Contador møter Schleck i Danmark Rundt

Alberto Contador og utviklingen på sykkellaget til Bjarne Riis skal få fart på etapperittet Danmark Rundt.

Contador (Foto: Laurent Rebours/Ap)
Contador (Foto: Laurent Rebours/Ap)

Det mener i alle fall rittdirektør Jesper Worre, som fikk en advarsel fra Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) etter fjorårets ritt. Der stilte bare to ProTour-lag.

Nå kommer spanske Alberto Contador, Tour de France-vinneren fra tidligere i sommer, til å fronte Riis’ Saxo Bank-lag, mens flere av de danske lederne og rytterne har forlatt Riis. Det mener Worre er positivt for Danmark Rundt.

- Vi kommer til å ha med fire ProTour-lag i år, og neste år, i 2011, regner jeg med at det i alle fall blir seks Protour-lag med. Dermed kommer UCI til å bli tilfredsstilt, sier Worre til den danske nyhetsbyrået Ritzau.

Han forteller at Kim Andersens nye luxembourgske lag kommer til start med brødrene Fränk og Andy Schleck, Brian Holms HTC Colombia må regnes med, og det må også Team Sky med Carsten Jeppesen som en av lederne.

Jesper Worre regner også med Johnny Weltz Garmin-lag, og håper at Rabobank stiller dersom Matti Breschel blir ny rytter der.

Dersom Worre får rett, blir det også muligheter for å se både Edvald Boasson Hagen og Kurt Asle Arvesen i den danske storrittet neste år, for hvis Team Sky stiller, kommer sikkert de to nordmennene til å stille i rittet som går så nær hjemlandet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2