Colbrelli oppløst i tårer etter seier i Paris-Roubaix

Sonny Colbrelli spurtet til seier. Alexander Kristoff ble nummer 14.

Se avslutningen i videovinduet øverst!

Sonny Colbrelli gråt høylytt etter å ha spurtet til seier i Paris-Roubaix.

Italieneren var en del av en trio som gjorde opp om seieren, og han vant foran Florian Vermeersch og Mathieu van der Poel.

– Det er utrolig. Det er min første deltakelse i Paris-Roubaix. Jeg er veldig glad fordi dette er en legendarisk utgave av rittet med regn ved start, sier Colbrelli.

Det var et svært kaotisk ritt med utallige velt. Det var første gang siden 2002 at det regnet under brosteinsklassikeren.

Kristoff fikk skrekken

Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) var ikke med i seierskampen, men han ble beste nordmann da kom inn 4.40 bak Colbrelli til 14. plass.

Kristoff er glad han han kom i mål.

– Jeg veltet faktisk ikke underveis, men jeg hadde én punktering. Det var ikke det det sto på. Jeg var veldig redd i starten. Jeg tapte mye krefter på de 15 første strekkene, men så kom jeg mer inn i det. Eller, kanskje ble jeg sliten og ga mer faen, sier han til TV 2.

BAMBI PÅ ISEN: Alexander Kristoff forteller at han var redd i starten. Foto: Sindre Olsen
BAMBI PÅ ISEN: Alexander Kristoff forteller at han var redd i starten. Foto: Sindre Olsen

– Jeg følte det gikk ganske greit på slutten, men jeg droppet og kom tilbake. Jeg fikk skrekken, ble stiv i kroppen og sladdet frem og tilbake. Jeg klarte å holde meg på hjul, men jeg følte meg som Bambi på isen. Det kom seg litt etter hvert, men jeg likte det ikke, fortsetter Kristoff.

På spørsmål om hva som skulle til for å være med i seierskampen, svarer han:

– Hadde jeg kjørt som på slutten i starten, hadde jeg kanskje hatt mer krefter. Jeg brukte sykt mye krefter i starten. Jeg var rett og slett pinglete. Da holdt jeg i bremsene mens de andre suste forbi meg. Jeg vet ikke hvorfor jeg turte mer, men jeg har kjørt skikkelig sånn her før. Jeg har ikke syklet så mange sykkelkross-løp, men jeg fikk prøve nå.

Krise for Moscon

Det så svært lovende ut for Gianni Moscon (Ineos Grenadiers), som hadde en solid ledelse på over minuttet, men med 30 kilometer igjen måtte italieneren bytte sykkel. Fem kilometer senere gikk han i bakken på brosteinen og tapte enda mer tid. Med 16 kilometer igjen til mål var det over for Moscon.

Ineos-rytteren ble blåst forbi av Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), Florian Vermeersch (Lotto Soudal) og Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious).

Trioen kom inn på velodromen sammen. Overraskelsesmannen Florian Vermeersch startet spurten, men Colbrelli gikk forbi og tok seieren.

Edvald Boasson-Hagen (TotalEnergies) kom på 30. plass, 08.37 etter Colbrelli.

– Jeg er litt gåen, det må jeg ærlig innrømme. Jeg kom litt som troll i eske inn i feltet igjen, men jeg falt fort av igjen. Jeg kjempet fra første brosteinsparti og holdt et jevnt tempo. Jeg kom tilbake til feltet, men jeg hadde ikke mer å gi. Det var en tøff kamp der ute, men heldigvis var det ingen uhell for meg, sier Boasson-Hagen til TV 2.

Vegard Stake Laengen (UAE Team Emirates) satt i brudd tidligere på etappen.