Bjarne Riis, her med Oleg Tinkov og stjernen Alberto Contador, er ferdig i sykkellaget Tinkoff-Saxo.  (AP Photo/Sang Tan)
Bjarne Riis, her med Oleg Tinkov og stjernen Alberto Contador, er ferdig i sykkellaget Tinkoff-Saxo. (AP Photo/Sang Tan)

Bjarne Riis ferdig i Tinkoff-Saxo

Bjarne Riis er ferdig som sportsdirektør i profflaget Tinkoff-Saxo. 

Det bekreftet laget søndag.

Ifølge lagets pressemelding er partene enige om å avslutte samarbeidet uten å si noe om hvorfor. Til uken skal lagets nye struktur offentliggjøres.

Riis har hatt flere uoverensstemmelser med lagets eier, den eksentriske russeren Oleg Tinkoff. Tirsdag ble det bekreftet at han var suspendert av laget.

– Men han ble ikke suspendert fra sin aktive rolle på grunn av dårlige sportslige resultater eller av finansielle årsaker, het det i meldingen fra laget.

Ifølge danske BT var det under Tirreno-Adriatico at forholdet mellom Riis og Oleg Tinkov utviklet seg i gal retning. De siste ukene skal det ha blitt en ytterligere isfront mellom de to personlighetene. Under Tirreno-Adriatico skal den russiske eieren ifølge BT ha slått i bordet og forlangt at den nederlandske sportsdirektøren Steven de Jongh skulle bli degradert. Bakgrunnen skal være at lagets stjerne Alberto Contador ikke klarte å følge Nairo Quintana.

Ultimatumet førte til en åpen krangel mellom de to. Det skal ha fått Tinkov til å holde Riis ansvarlig for årets resultater allerede. Tinkoff-Saxo stod kun med én enkelt seier på det tidspunktet. Det var Contadors seier i etappeløpet Ruta del Sol.

Riis opprettet selv laget, men Tinkoff kom inn på eiersiden i 2013. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2