Lance Armstrong  (Foto: Stringer/Spain/REUTERS / SCANPIX)
Lance Armstrong (Foto: Stringer/Spain/REUTERS / SCANPIX)

Armstrong tviler på Giro-start

Lance Armstrong sier nå at han tviler på om han kan starte i Giro d'Italia, og legen som opererte ham sier at det kan ta tre måneder å lege bruddet.

Armstrong ble operert onsdag. Det viste seg at kragebeinet var brukket på fire steder. Han fikk skrudd en metallplate inn i skulderen for å holde beinet på plass mens det gror sammen.

- Operasjonen gikk veldig bra, sier Armstrong som også offentliggjorde et røntgenbilde av skulderen og den metallplaten som er festet med 12 skruer til det brukne kragebeinet.

- Giro-starten min er svært tvilsom, innrømmet Armstrong torsdag, og det stilles også spørsmål ved om skaden gjør Tour de France-starten tvilsom. Touren starter 4. juli, og både Astana-laget og Armstrong jobber med det målet for øyet at han skal starte der.

Doug Elenz, legen som opererte Armstrong, sier at det vanligvis tar 12 uker å lege en bruddskade som den Armstrong pådro seg i velten tidligere i uken, men legen sier også at det ikke er umulig å Armstrong kan være tilbake på sykkelen og full vigør før det er gått så lang tid.

Armstrong takker også alle som har støttet ham og gitt ham oppmuntrende hilsninger etter uhellet, og han sier til dem at han skal gjøre alt han kan for å være tilbake på landeveien så raskt som overhodet mulig.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2