Armstrong kan miste OL-bronse fra 2000

Lance Armstrong kan komme til å miste OL-bronsen han vant i temporittet i Sydney-OL i 2000. Det opplyser Den internasjonale olympiske komiteen (IOK).

Lance Armstrong (Foto: MARTIN BUREAU/Afp)
Lance Armstrong (Foto: MARTIN BUREAU/Afp)

Komiteen vil nå se nærmere på den rapporten Det amerikanske antidopingbyrået har utarbeidet i Armstrong-saken, og etter at rapporten er gjennomgått på en grundig måte, kommer det til å bli tatt en avgjørelse i saken. Konklusjonen kan fort bli at Armstrong mister bronsemedaljen sin.

– Dersom vi finner bevis i rapporten som tilsier at det er grunn til å starte en disiplinærsak mot Armstrong, så kommer vi til å reagere, sier en talsmann for IOK i Lausanne.

Les også: Hushovd tror han vil bryte kontakten med Lance

I tillegg til at amerikaneren kan miste OL-bronsen sin, risikerer han også å bli fratatt alle de sju seirene han vant i Tour de France. Ingen har noensinne vunnet touren så mange ganger, og Armstrong klarte det til og med i sammenheng.

Tyler Hamilton, som er en av 11 tidligere lagkamerater av Armstrong, har innrømmet dopingmisbruk. Han har også levert tilbake den gullmedaljen han vant i temporittet i OL i Aten i 2004. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2