Syk Svendsen starter ikke på normaldistansen

Emil Hegle Svendsen er blitt syk og starter ikke på mennenes 20 km i skiskytter-VM torsdag. Svendsen har vunnet tre av tre mulige gull hittil i VM.

Hegle Svendsen er tett i nesen og har litt sår hals.

– Jeg kjente litt antydning til noe onsdag ettermiddag, og jeg er blitt litt småtett i nesen og har litt vondt i halsen i dag. Jeg føler meg egentlig ikke spesielt syk, men står over i dag, for å øke sjansene til å kunne gå stafetten og fellesstarten. Det er selvfølgelig skuffende og irriterende å bli syk nå som jeg er i veldig bra form og har vært i flytsonen, men jeg fokuserer i stedet på å bli frisk raskt, slik at jeg kan konkurrere i helgen, sier Emil Hegle Svendsen i en pressemelding.

Landslagets lege Petter Sørensen har håp om at Hegle Svendsen skal bli bra til konkurrere i helgen.

– Emil har en lett irritasjon i de øvre luftveiene, og det vil være for risikabelt å la ham konkurrere i dag. Ved å droppe 20-kilometeren øker sjansen for at han kan stå på startstreken til stafetten og fellesstarten, sier Sørensen.

Henrik L'Abée-Lund tar Svendsens plass på normaldistansen som starter 17.15 torsdag kveld. Tarjei Bø, Ole Einar Bjørndalen og Lars Helge Birkeland er de andre løperne på det norske laget. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2