Syk Bjørgen reiser hjem fra Tour de Ski

Sykdom gjør at Marit Bjørgen bryter Tour de Ski. Langrennsjenta reiser hjem for å ta det med ro i et par dager, opplyser Norges Skiforbund.

– Jeg er lei meg for å bryte Touren, men når formen ikke er slik at jeg kan kjempe om seieren i Tour de Ski, er det viktigere for meg å fokusere på OL og legge inn kreftene mot Sotsji, sier Marit Bjørgen. 

Bjørgen har slitt med virusinfeksjon. Da hun møtte pressen onsdag, måtte langrennsdronningen gi seg etter rundt fire minutter med spørsmål. Ifølge TV 2 var Bjørgen hvit i ansiktet, og det så ut som hun skulle besvime.

– Jeg hadde det tøft i går kveld. Jeg lå med høy feber, var slapp og kastet opp. Jeg hadde ikke noe annet valg enn å avslutte. Jeg har heller ikke fått i meg noe næring, sa Bjørgen onsdag. 

Nå venter ro hjemme i Norge.

– Marit har en enkel virusinfeksjon. Hun hadde litt vondt i magen før start i går, ble slapp og hadde dermed reduserte krefter i kvartfinalen på sprinten. Hun har i tiden etter løpet hatt en lett omgangssyke og feber, men er på bedringens vei. Hun reiser nå hjem for å ta det med ro et par dager og trene – når hun har blitt frisk. Marit vil bli fulgt opp av vårt helseteam når hun kommer hjem», sier landslagslege Dag Lunder. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2