Svindal toer tross fantomavslutning

Aksel Lund Svindal var nær sin første seier i utforklassikeren i Kitzbühel, men ble slått med 21 hundredels sekund av hjemmeyndlingen Hannes Reichelt lørdag.

For første gang på over ett år ble det østerriksk verdenscupseier i utfor. Svindal måtte bite i det sure eplet og tåle at han stadig står uten seier i Kitzbühel.

Nordmannen med startnummer 18 lå lenge bak ledende Bode Miller, men leverte en avslutning det luktet svidd av. Fra å ligge sekundet bak halvveis, kom Svindal i mål 0,13 foran amerikaneren.

Dermed så det ut til at det norske fartsfantomet skulle innkassere sin 26. verdenscupseier i karrieren. Men Reichelt ville det annerledes. Han lå foran Svindal ved alle mellomtidspasseringer og kunne juble for seier.

– Jeg er så glad for at tørken er over for Østerrike. Når jeg ser bildene (fra løpet) er det bare fantastisk. Det finnes ikke noe bedre, sa han i seiersintervjuet med østerriksk TV.

– Jeg var litt redd for Reichelt. Jeg kjørte ikke noe perfekt løp, så jeg visste det var mulig å slå. Men andreplass er ikke så verst det heller, sa Svindal til NRK. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2