Svindal på rekordjakt i Bormio

Etter fem pallpasseringer i fartsdisiplinene denne sesongen har Aksel Lund Svindal muligheten til å kopiere Michael Walchhofers rekord fra sesongen 2004/05.

Østerrikske Walchhofer, en mann som har vunnet utforcupen tre ganger, kom da seks ganger på pallen i verdenscuprenn i utfor og super-G før nyttår. Walchhofer fullførte bragden med annenplass i romjulsutforen i nettopp Bormio.

Aksel Lund Svindal må imidlertid bryte en barriere for å kopiere det østerrikske fartsfantomet. 29-åringen fra Kjeller har nemlig aldri kommet på pallen i et verdenscuprenn i Bormio. Svindals beste plasseringer i det norditalienske skiparadiset er to sjetteplasser fra utforrennene i 2006 og 2011. Også på torsdagens treningsomgang før helgens utfor ble NeRo-alpinisten nummer seks. Fredag startet han ikke.

Dersom Svindal klarer en plassering blant de tre beste i Bormio lørdag, blir han bare den andre nordmannen som har klart det. Lasse Kjus vant det tilsvarende rennet i 1995, og fullførte også to ganger på tredjeplass.

Svindal vant verdenscuputforen i Lake Louise tidligere i år, og ble også nummer to i samme disiplin i Beaver Creek. I tillegg har han kapret triumfer i super-G både i Lake Louise og Gröden, samt en annenplass i Beaver Creek.

Den formsterke nordmannen kan også både tangere og sette flere norske rekorder. Bare Atle Skårdal og Lasse Kjus har klart å vinne to verdenscuprenn i utfor i samme kalenderår. Det skjedde i henholdsvis 1990 og 1999. Svindal kan også bli den første norske alpinisten til å vinne fem verdenscuprenn i samme kalenderår (alle disipliner inkludert) flere ganger i karrieren. Det klarte han også i 2007, mens Kjetil André Aamodt oppnådde det samme med fem verdenscupseire i 1993. (©NTB) (©NTB)

Mer innhold fra TV 2