Svindal på fjerdeplass – Ligety VM-konge

Aksel Lund Svindal var fire hundredeler unna medalje i fredagens VM-storslalåm. Amerikanske Ted Ligety vant i overlegen stil.

Svindal gjorde for mange feil ned mot mål i 2. omgang og måtte se at VM-bronsen gikk til italienske Manfred Moelgg. Opp til vinneren Ligety, som forsvarte VM-tittelen i storslalåm, skilte 1,79 sekunder. Sølvet gikk til østerrikske Marcel Hirscher, som var 81 hundredeler bak amerikaneren.

Aksel Lund Svindal lå på annenplass etter 1. omgang. Kjeller-gutten har tidligere i VM tatt gull i utfor og bronse i super-G. Ted Ligety er den store VM-kongen i Schladming. 28-åringen har tre gull etter seirer i super-G, superkombinasjon og storslalåm.

– Jeg ble nummer fire også i Garmisch-Partenkirchen sist og var «keen» på medalje, men sånn er det. Det kjentes dårlig ut, og det ble for mye slurv. For mange av svingene var ikke bra, og jeg kom ut av rytmen i mellompartiet. Det ble for dårlig (mot slutten), sa Svindal til NRK.

VM-debutant Henrik Kristoffersen imponerte med 20.-plass. Han var knappe 5 sekunder bak Ligety. Kristoffersen kjørte seg opp fra 25.-plass. Leif Kristian Haugen løftet seg også i 2. omgang. Han gikk fra 29.- til 24.-plass. Han var 5,5 sekunder bak den suverene VM-kongen.

Kim Yngland fra Stabekk kjører for Luxembourg. Hans mor kommer fra beneluxlandet. 28-åringen debuterte i VM-sammenheng med 66.-plass. Drøyt 18 sekunder skilte opp til Ligety. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2