Svindal fortsetter jakten på Aamodt

Aksel Lund Svindal er den største gullfavoritten og fortsetter jakten på Kjetil André Aamodt når han innleder alpin-VM med super-G onsdag.

Aamodt er den norske alpinisten som har vunnet flest medaljer i VM og OL gjennom tidene. Han sluttet med 20 medaljer og hele ni gull. Lasse Kjus ligger på en klar annenplass. Kjuser'n klarte fire gull-, 11 sølv- og en bronsemedalje, totalt 16 mesterskapsmedaljer.

Før mesterskapet i Schladming ligger Aksel Lund Svindal på en klar tredjeplass med fem gull-, to sølv- og to bronsemedaljer. I VM-sammenheng har Aamodt fem gull, mens Svindal har fire og Kjus tre.

Selvsagt er det nok ikke medaljerekordene til Aamodt og Kjus Svindal tenker mest på når han innleder VM onsdag, men på sikt har han nok tatt mål av seg til å gå forbi de to 90-tallsstjernene, både i mesterskaps- og verdenscupsammenheng, og i verdenscupen mangler Svindal bare én seier på å komme opp på siden av Aamodt. Nå står de med 21 og 20 seirer etter Svindals seier i super-G-rennet i Kitzbühel for halvannen uke siden.

Av de åtte norske alpinistene Norge stiller med i Schladming er det bare Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud som kan regnes som medaljekandidater. Men de har til gjengjeld mange sjanser til å klatre opp på seierspallen.

– Vi satser på medaljer i øvelser med lange ski for menn, sier sportssjef Claus J. Ryste til NTB. Det vil si at håpet om medaljer i utfor, super-G, superkombinasjonen og storslalåm står sterkt før alpinfesten i Østerrike de kommende 14 dagene, og det er ingen tvil om at de beste norske mulighetene ligger i super-G og utfor. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2