Svindal bommet i Kitzbühel-utforen

Aksel Lund Svindal levde ikke opp til forventningene og havnet et stykke bak seierspallen under verdenscuputforen i Kitzbühel. Italieneren Dominik Paris tok en overraskende seier.

Svindal var lynrask under utfortreningen tidligere i uken og en naturlig favoritt etter super-G-seieren fredag. Lørdag lå han hele veien litt bak østerrikske Max Franz, som ledet rennet da Svindal satte utfor.

Nordmannen fikk redusert avstanden til 14 hundredels sekund ved siste mellomtid, men kunne ikke matche Franz' avslutning og endte 55 hundredeler bak. Svindal lå på 10.-plass da de første 30 alpinistene hadde kjørt.

– Jeg var ikke så overrasket da jeg kom til mål og så at plasseringen min ikke var helt «der oppe». Jeg merket at jeg ikke gjorde noe perfekt løp, sa Svindal til NTB like etter målgang.

Noe bedre gikk det for Kjetil Jansrud, som lå to plasser foran landsmannen på resultatlisten. Han lå nesten hele løpet litt foran Franz, men tapte også tid til de beste mot slutten.

Dominik Paris var første mann utfor som klarte å slå østerrikeren, og han sikret seg også seieren i rennet. Toer ble canadieren Erik Guay, slått med 13 hundredeler av Paris. Hjemmehåpet Hannes Reichelt på 3.-plass var 36 hundredeler bak vinneren. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2