Sveits seedes i VM, Italia ute

Sveits, på sjuendeplass på den siste FIFA-rankingen, blir blant de seedede nasjonene i VM. Italia på delt åttendeplass faller ut.

Sveitserne gikk til topps i den norske VM-kvalifiseringsgruppen med 21 poeng og sikret direkteplass i kommende sommers VM-sluttspill. Island klarte 1-1 mot Norge i den siste kampen tirsdag og får sjansen til å spille om en VM-plass via toeromspill.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) offentliggjorde sin siste ranking torsdag, og den viser at Spania fortsatt er på topp, mens Tyskland har byttet plass med Argentina og ligger på annenplass.

Rankingen er svært interessant med tanke på seedingen til neste års VM-sluttspill, og det er klart at ved siden av Sveits kommer Spania, Tyskland, Argentina, Colombia, Belgia og VM-vert Brasil til å bli seedet.

Dersom Uruguay, ranket på sjetteplass, slår Jordan i to omspillskamper, kommer også dette landet til å bli seedet i VM-sammenheng. Skulle Uruguay, mot formodning, ikke kvalifisere seg til VM, kommer nederlenderne til å bli seedet.

Norge falt åtte plasser på den siste FIFA-rankingen og ligger på 47.-plass, poenget bak Island på plassen foran. Fortsatt har Norge Finland og Færøyene bak seg av de nordiske nasjonene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2