Stuttgart stoppet Freiburg

Stuttgart har feilet i serien, men rettet opp mye ved å slå Freiburg 2-1 i semifinalen og sikre cupfinale mot Bayern München i juni.

Arthur Boka og Martin Harnik scoret hvert sitt ledermål i første omgang foran 59.000 tilskuere. Jan Rosenthal utlignet det første målet, men finaledrømmen brast for høytflygende Freiburg, som er på 5.-plass i Bundesliga og langt foran Stuttgart.

Uten Vegar Eggen Hedenstad i troppen prøvde Freiburg å krone en overraskende sterk sesong med finaleplass i cupen, men det ville seg ikke. Stuttgart var det beste laget fra start i lokaloppgjøret, og seieren var fortjent.

Boka ordnet kampens første mål etter flott forarbeid av Ibrahima Traore før det var spilt ti minutter, men mindre enn fem minutter senere utnyttet Rosenthal gjestenes første sjanse med et velplassert skudd.

Den østerrikske landslagsspilleren Harnik, som misbrukte en stor sjanse i kampens aller første minutt, gjorde 2-1 etter en snau halvtime da han vant en hodeduell og nikket i mål via tverrliggeren.

Med semifinaleseieren er Stuttgart klar for europaligaspill, ettersom Bayern München er seriemester og skal spille i mesterligaen. Freiburg ligger også an til å få delta i europaligaen, takket være sin plassering i serien. (©NTB)