Strandfeldt-show og stø kurs for Stavanger

Martin Strandfeldt scoret alle målene da Stavanger Oilers beseiret Lillehammer 3-0 i ishockeyens eliteserie lørdag.

Regjerende dobbeltmester Stavanger holder dermed på forspranget til de nærmeste konkurrentene på tabelltoppen. Før søndagens kamper har siddisene sju poengs luke ned til nærmeste konkurrent Lørenskog.

Lørdagens oppgjør i Oilers' nye storstue var lenge målfattig, tross et enormt overtak til vertene i antall skudd mot mål. Etter to perioder hadde hjemmelaget hele 42-13 i avslutninger mot motstanderens keeper. Lillehammer kom fra en sterk 6-4-seier mot Stavangers topprival Vålerenga torsdag, men hadde lite å stille opp med mot serielederen.

Martin Strandfeldt ordnet jubel blant de 3751 tilskuerne da han endelig overlistet Lillehammer-målvakt Ryan Nie i overtallsspill. Da hadde Oilers bombardert gjestene med skudd i 28 minutter. Lars Peder-Nagel og Tim Kunes sto for forarbeidet til scoringen.

Knapt to minutter av sluttperioden var spilt da svenske Strandfeldt doblet ledelsen. Rekkekameratene Juha-Pekka Loikas og Christian Dahl-Andersen noterte seg for assists på målet. Det betydde at Dahl-Andersen, som er eliteseriens definitive poengkonge, har kommet på poengstatistikken i hele 26 kamper på rad. 23 mål og 36 assist har 32-åringen stått for.

Stavangers poengsanker nummer én ordnet også en ny målgivende da Martin Strandfeldt fullførte hattricket sitt. 3-0 ble satt inn av svensken fire minutter før full tid. Også ble det assist på Loikas, tredjemann i Oilers superreke. (©NTB)