Stor keepertabbe ødela for Lillestrøm

Lillestrøm var på vei mot tre poeng borte mot Brann. Men en stor tabbe av keeperinnbytter Kenneth Udjus sørget for at det endte 1-1 fredag.

Hjemmelaget utlignet fortjent etter 82 minutter. Branns Amin Askar trakk seg inn fra venstrekanten og forsøkte seg med et ambisiøst skudd fra 30 meter. LSK-keeper Udjus så ut til å ha kontroll, men endte med å slå ballen under seg og i mål til 1-1.

Udjus hadde da kommet inn på sin gamle hjemmebane kun fem minutter tidligere, etter at førstekeeper Arnold Origi måtte gå av med en skade.

Lillestrøm hadde da holdt på ledelsen i nesten en omgang, etter et flott frisparkmål fra Bjørn Helge Riise. Storebror John Arne har flere ganger vist at han har en frisparkfot å frykte. Fredag beviste også lillebror Riise at han er å regne med på dødballer.

For etter 41 minutter skrudde han et frispark fra 25 meter perfekt over muren. Ballen dalte ned i mål ved stolperoten til 1-0. Det ble kampens eneste mål, og sikret Lillestrøms tredje seier på de fire siste kampene.

Brann skapte mest, og burde ha scoret før utligningen kom. Men det var en kamp hvor ballen ikke ville inn. Kristoffer Barmen fikk tidlig to gode sjanser. Midtbanespilleren, som fikk en sjelden sjanse fra start, traff først stolpen, før han sendte en retur over mål like etter. (©NTB)