Stolt Ruud-kjæreste til TV 2: – Han er unik

PARIS (TV 2): Casper Ruud spilte søndag ettermiddag sin tredje Grand Slam-finale i karrieren. Da var Maria Galligani (26) på plass for å støtte kjæresten.

STOLT: Maria Galligani var en stolt da kjæresten Casper Ruud spilte sin tredje Grand Slam-finale i karrieren. Foto: Beate Oma Dahle/NTB.
STOLT: Maria Galligani var en stolt da kjæresten Casper Ruud spilte sin tredje Grand Slam-finale i karrieren. Foto: Beate Oma Dahle/NTB.

For ett år siden nådde Casper Ruud sin aller første Grand Slam-finale i Paris. Søndag sto nordmannen der igjen. 24-åringen fra Snarøya i Bærum kom seg helt til finalen i Roland Garros for andre året på rad.

Begge finalene endte dog med tap. Men for en ung mann som har ofret mye gjennom årene er bare det å stå i én Grand Slam-finale en drøm. Nå har han tre finaler på CV'en.

Med på reisen har Ruud hatt med personer som bryr seg om ham, og en av dem er hans kjæreste Maria Galligani.

– Det er helt vanvittig å få muligheten til å se partneren sin gjøre det han elsker. Det er helt fantastisk å se den livsgleden, sier Galligani til TV 2.

AMBASSADE-BESØK: Den norske ambassaden i Paris inviterte nordmenn til en hyllest av Casper Ruud etter at han hadde spilt finale i Roland Garros. Foto: Beate Oma Dahle/NTB.
AMBASSADE-BESØK: Den norske ambassaden i Paris inviterte nordmenn til en hyllest av Casper Ruud etter at han hadde spilt finale i Roland Garros. Foto: Beate Oma Dahle/NTB.

TV 2 møter henne hos den norske ambassaden i Paris. Der har flere nordmenn samlet seg for å hylle finalisten i Roland Garros. Venner, familie, bekjente og personer fra tennis-miljøet er der for å rose Team Ruud.

Galligani er klar på at det kommer til å ta både timer og dager å lande etter søndagen. Hun beskriver kjærestens prestasjon som ufattelig stor. Hun er rett og slett stolt.

– Jeg har jo forstått at Casper er laget av noe annet. Etter en dag med han så tenker jeg ofte stakkars menneske. Men han har alltid like mye energi uansett fortsatt. Han har det bra og elsker det han gjør, sier hun og smiler.

Hun mener Ruud er en ydmyk person som er tro til seg selv. Hun sier at han er den samme personen uansett hvilken situasjon han står i.

Samtidig påpeker hun at han er moden for alderen. Valget om å jobbe mot å være verdenstoppen i en verdensidrett tror hun er årsaken til det.

 Foto: Beate Oma Dahle/NTB.
Foto: Beate Oma Dahle/NTB.
Paris, Frankrike 20230611. 
Casper Ruud og kjæresten Maria Galligani (rosa kjole) under en samling med venner, familie og sponsorer i den norske ambassade-residensen etter at Casper Ruud tok 2. plass i Roland-Garros-turneringen.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Paris, Frankrike 20230611. Casper Ruud og kjæresten Maria Galligani (rosa kjole) under en samling med venner, familie og sponsorer i den norske ambassade-residensen etter at Casper Ruud tok 2. plass i Roland-Garros-turneringen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto: Beate Oma Dahle
Paris, Frankrike 20230611. 
Samling med venner, familie og sponsorer i den norske ambassade-residensen etter at Casper Ruud tok 2. plass i Roland-Garros-turneringen.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Paris, Frankrike 20230611. Samling med venner, familie og sponsorer i den norske ambassade-residensen etter at Casper Ruud tok 2. plass i Roland-Garros-turneringen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto: Beate Oma Dahle
Paris, Frankrike 20230611. 
Casper Ruuds kjæreste Maria Galligani under en samling med venner, familie og sponsorer i den norske ambassade-residensen etter at Casper Ruud tok 2. plass i Roland-Garros-turneringen.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Paris, Frankrike 20230611. Casper Ruuds kjæreste Maria Galligani under en samling med venner, familie og sponsorer i den norske ambassade-residensen etter at Casper Ruud tok 2. plass i Roland-Garros-turneringen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto: Beate Oma Dahle
Paris, Frankrike 20230611. 
Casper Ruud og kjæresten Maria Galligani under en samling med venner, familie og sponsorer i den norske ambassade-residensen etter at Casper Ruud tok 2. plass i Roland-Garros-turneringen.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Paris, Frankrike 20230611. Casper Ruud og kjæresten Maria Galligani under en samling med venner, familie og sponsorer i den norske ambassade-residensen etter at Casper Ruud tok 2. plass i Roland-Garros-turneringen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto: Beate Oma Dahle
Paris, Frankrike 20230611. 
Casper Ruuds far og trener Christian Ruud og mor Lele Ruud under en samling med venner, familie og sponsorer i den norske ambassade-residensen etter at Casper Ruud tok 2. plass i Roland-Garros-turneringen.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Paris, Frankrike 20230611. Casper Ruuds far og trener Christian Ruud og mor Lele Ruud under en samling med venner, familie og sponsorer i den norske ambassade-residensen etter at Casper Ruud tok 2. plass i Roland-Garros-turneringen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto: Beate Oma Dahle
Paris, Frankrike 20230611. 
Casper Ruud og søstrene Caroline (t.v.) og Charlotte (t.h.) under en samling med venner, familie og sponsorer i den norske ambassade-residensen etter at Casper Ruud tok 2. plass i Roland-Garros-turneringen.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Paris, Frankrike 20230611. Casper Ruud og søstrene Caroline (t.v.) og Charlotte (t.h.) under en samling med venner, familie og sponsorer i den norske ambassade-residensen etter at Casper Ruud tok 2. plass i Roland-Garros-turneringen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto: Beate Oma Dahle

– Han er unik. Det krever masse og det har krevd viktige beslutninger fra en tidlig alder av. Det føles ofte som om han er 10-15 år eldre enn meg mentalt. Det er en modningsprosess i alt som skjer rundt ham som går mye fortere enn hos oss andre normale.

Ruud og Galligani møtte hverandre da de gikk på skole. De bor nå sammen i Oslo, men åpenbart er de begge ofte på reise.

Galligani, som er psykolog-utdannet fra skole i Danmark, synes det er vanskelig å svare på hvordan det er å se Ruud spille.

– Jeg både nyter det og føler på nervene. Jeg føler virkelig på det når han sliter med et poeng, og da vil jeg vise at jeg er der og tror på han.

– Hver kamp og hver opplevelse er så unik. Noen kamper er jeg ikke stresset, mens i andre kamper har jeg veldig mye nerver. Det kommer så an på hvordan han ser ut, sier hun og smiler.