Stolpe-inn for Spania i EM-semifinalen

Cesc Fàbregas satte det siste straffesparket stolpe-inn, og Cristiano Ronaldo måtte finne seg i at han aldri fikk ta straffe da Spania sikret finaleplass i EM med 4-2 over Portugal onsdag.

Portugal var litt bedre i ordinær tid, Spania var best i ekstraomgangene, men selve kampen endte 0-0 i Donetsk. I straffesparkkonkurransen var marginene på spansk side.

Xabi Alonso var den første som misset, da Rui Patricio reddet hans skudd. Iker Casillas fulgte opp med å rede skuddet till João Moutinho, og etter 120 minutter fotball og to straffer sto det fortsatt 0-0. Deretter traff fem straffeskyttere på rad, før Bruno Alves var fjerde midtstopper som skjøt og den første som misset. Hans skudd gikk i tverrliggeren og ut.

Dermed ble det opp til Fàbregas, og da ble det stolpe-inn. Ronaldo skulle ta Portugals femte straffespark, men han fikk aldri sjansen til det.

Spania er klar for EM-finale mot Tyskland eller Italia og kan bli første lag som vinner tre titler på rad. Portugal må fortsatt leve videre med stempelet beste fotballnasjon som aldri har vunnet en tittel.

Hvert lag hadde en gyllen sjanse til å avgjøre uten straffer, Portugal rett før slutt i annen omgang og Spania i første ekstraomgang. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2