Stenson storspiller

Henrik Stenson har tatt en klar ledelse i PGA-mesterskapet i golf etter de to første rundene. Han ligger ti under par og er helt suveren.

Regjerende mester Adam Scott (Australia) ligger fire slag bak svensken etter de to første rundene, og han startet på den andre runden bare et slag bak Stenson. Svensken innledet fredagen med fire birdier, og dermed fikk han en luke til konkurrentene som de ikke klarte å ta igjen.

– Det er ikke første gangen jeg er i en posisjon som denne. Tidligere har det blitt mange seirer når jeg har ligget så godt an, og jeg håper jeg kan klare det igjen, sa Stenson, som kan sikre seg en seiersbonus på 10 millioner dollar (vel 60 millioner kroner) dersom han skulle gå helt til topps i turneringen.

– Det er helt greit å ha en så klar ledelse som jeg har nå. Det stresser meg ikke. Jeg tenker at konkurrentene må spille mye bedre enn meg for å ta meg igjen. Det er jeg komfortabel med, sa Stenson etter de to første rundene.

Tiger Woods, verdenseneren, har ikke fått noen god start på turneringen. Han gikk fredagens runde på 73 slag og ligger nest sist av de 30 spillerne som er med i PGA-mesterskapet.

– Det var helt fantastisk å endelig få en birdie etter å ha spilt 21 hull på denne banen, sa Woods etter å ha gjennomført den andre runden. Han klagde over at greenene var «saktere» enn han hadde trodd. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2