Stavbrekk ødela for Rønning

Eldar Rønning brakk staven i finalen og endte på den sure fjerdeplassen i den klassiske verdenscupsprinten i italienske Asiago.

Rønning hang godt med i tetgruppen i finalen da han var uheldig rundt ett minutt før målgang. Stavbrekket gjorde at han var sjanseløs på en plass på seierspallen, og nordtrønderen var tydelig irritert i målområdet.

– Jeg trykket staven rett ned i bunn, og den knakk midt på. Jeg ble forbannet. Jeg følte meg pigg, men fikk ikke vært med og kjempe (i toppen). Det var kjedelig, sa Rønning til TV 2.

Han kom i mål 7,9 sekunder etter Kriukov. Den russiske VM-vinneren vant foran Aleksej Poltoranin fra Kasakhstan. Kriukov seiret med 0,14 sekunder. Gianluca Cologna fra Sveits ble nummer tre.

– Løypa er litt spesiell. Det er staking i 1600 meter over fire minutter. Det er litt spesielt, men artig å kjenne at kroppen fungerer og at jeg er med i sprinttoppen, sa Rønning.

Han var eneste nordmann i finalen. Ola Vigen Hattestad hadde beste tid i kvalifiseringen, men ble slått ut i semifinalen. Det gjorde også Tomas Northug. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2