Start vant toppkampen

Start vant 2-0 og brøt Ull/Kisas sterke seiersrekke i lørdagens toppkamp i 1.-divisjon. Hjemmelaget tok samtidig over tabelltoppen.

Gjestene fra Romerike kom til Kristiansand med en imponerende rekke på fem strake seirer. Ull/Kisa hadde også bare gått på én bortesmell i 1.-divisjon før lørdagens toppkamp, men mot Start røk Arne Erlandsens lag på et fortjent 0-2-tap.

I det som var et sjansefattig oppgjør, var det vertene som for det meste var det førende laget. Start slet med å trenge gjennom et kompakt bortelag, men Matthias Vilhjalmsson ordnet 1-0 etter 56 minutter. Islendingen tok godt vare på en god ball fra Amin Nouri og skjøt den i nettmaskene med høyrebeinet.

Ull/Kisa hadde ikke mye å by på offensivt, men helt mot slutten spilte innbytter Eirik Soltvedt seg i en god posisjon til å avslutte, men Start fikk satt inn en takling i siste liten.

I stedet doblet Ernest Asante til 2-0 to minutter på overtid. Vilhjalmsson så Asante komme løpende langs venstrekanten og ga ghaneseren en flott målgivende pasning.

Start leder 1.-divisjon på bedre målforskjell enn Ull/Kisa. Begge lag har 24 poeng etter elleve kamper. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2