Sørum og Huus til VM-finale i sandvolleyball

Christian Sørum og Bjarne Nikolai Huus spilte seg fram til finalen i U19-VM i sandvolleyball etter en tøff tresettskamp mot Litauens mannskap søndag.

Den norske duoen brukte 42 minutter på å sikre finaleplassen senere søndag, men litauiske Lukas Kazdailis og Arnas Rumsevicius skapte problemer.

Nordmennene vant 21-19 i første sett, men måtte finne seg i tap med 12-21 i det andre. Dermed gikk kampen videre, men i tredje sett ble det forholdsvis klar 15-10 seier til de norske spillerne som har imponert så langt i VM-turneringen

De vant alle sine kamper i gruppespillet innledningsvis, og etter at de kom inn i utslagningsrundene har de heller ikke hatt veldig store problemer.

Nå venter tyskerne Moritz Reichert og Clemens Wickler i finalen. De gikk videre etter å ha slått den beste amerikanske duoen Torey DeFalco og Lucas Yoder i semifinalen. Tyskerne vant 21-19 i to strake sett.

I fjor ble det sølv til det norske paret Andreas Takvam og Runar Torsvik i U19-VM. Det er det beste resultatet Norge til nå har oppnådd i VM i denne aldersklassen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2