Sør-Korea slo erkerivalen og sikret bronse

Sør-Korea tok OL-medalje i fotball for første gang da Asia-rivalen Japan ble slått 2-0 i herrenes bronsekamp fredag kveld.

Japan tok sikte på å gjenskape bronsen laget deres klarte tilbake i OL i Mexico i 1968, men innfridde ikke, selv om laget hadde ballen mest.

Sør-Korea kontret inn to mål. Først da Arsenal-spilleren Park Chu-young overlistet målvakt Suici Gonda med et lavt skudd sju minutter før sidebyttet. Så da kaptein Koo Ja-cheol doblet ledelsen tolv minutter ut i annen omgang med et skudd nede i venstre hjørne av målet.

Sørkoreanerne fikk dermed revansj for det forsmedelige tapet på straffer mot Japan i fjorårets asiamesterskap.

Myndighetene i Sør-Korea lovet at deres spillere skulle unnslippe militærtjeneste dersom de vant prestisjeoppgjøret. Om det bidro til de ville jubelscenene da dommeren blåste av kampen skal være usagt. At Sør-Korea var svært glad for bronsen var det i hvert fall liten tvil om. Japanerne sank derimot skuffet ned i det ujevne gresset på Millennium Stadium.

Sør-Korea slo ut hjemmehåpene fra Storbritannia på straffer i kvartfinalen, men fikk stryk med 0-3 av storfavoritt Brasil i semifinalen. Brasilianerne møter Mexico i finalen lørdag. (©NTB)