Solid tour for Sky

Edvald Boasson Hagen avsluttet en oppløftende Sky-uke med 3.-plass på siste etappe av Tour Down Under søndag. Blanco-rytteren Tom Jelte Slagter vant sykkelrittet.

Tyskeren André Greipel vant avslutningsetappen, men Lotto-syklisten var ikke med i toppen av sammenlagtlista. På den 90 kilometer lange etappen i Adelaide hadde Slagter ingen problemer med å trygge seieren.

Edvald Boasson Hagen måtte også se Mark Renshaw foran seg, men spurtet til en fin 3.-plass søndag. Det rundet av en god uke for Sky og et bra debutritt for Kurt Asle Arvesen som sportsdirektør.

– Guttene kjørte virkelig bra. Planen var å gå for sprintbonusene, og G (Geraint Thomas) vant den første og ble nummer tre på den andre, noe som var imponerende. Det sendte ham tilbake på seierspallen. Jeg er glad på guttenes vegne, sa Arvesen til Skys nettsted.

Geraint Thomas ble treer i sammendraget, slått av Slagter og spanjolen Javier Moreno fra Movistar-laget.

– Vi ville ikke gi opp og kaste bort muligheten. Tradisjonelt sett er det ingen som bryr seg på siste etappe, men vi var klar for det. Guttene syklet utrolig og gjorde jobben for meg. På slutten prøvde jeg å hjelpe Edvald. Han endte opp på hjulet til Greipel og ble nummer tre, så jeg synes det toppet en veldig god uke, sa Thomas. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2