Solberg raskest annen dag i New Zealand

Petter Solberg hadde flaks og valgte riktig dekk. Dermed var han raskest annen dag av Rally New Zealand lørdag og kjørte seg opp til 3.-plass.

Nordmannen valgte feil dekk-taktikk innledningsvis på fredagens prøver, og tapte nesten 1.40 minutter til Citroën-førerne Sebastien Loeb og Mikko Hirvonen.

Lørdag hadde Solberg fått opp farten og han var raskest på den niende prøven. Han var også kjappest på den ellevte prøven. Han klarte likevel bare å ta inn vel 6 sekunder av det han tapte fredag, og ligger foran siste dag, 1,33 bak ledende Sebastien Loeb.

Franskmannen i kjemper med lagkameraten, finske Mikko Hirvonen om seieren. Bare 6,4 sekunder skiller de to i tet.

Solberg brukte et mykere dekk fra morgenen av til tross for tørre veier, men de fungerte godt ettersom det var relativt kjølig i luften. Han brukte noe hardere dekk utover ettermiddagen med litt nedbør, men klarte likevel å holde god følge med duoen i tet. Samtidig økte han avstanden til russiske Jevgenij Novikov på fjerdeplass.

– Vi satte gode tider gjennom hele dagen uten noe villmannskjøring. Jeg klarte å holde et jevnt sikkert tempo for å holde følge med de to i teten. Her er det ingenting å vinne, men veldig mye å tape, forklarte Solberg. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2