Solberg avsluttet med seier

Petter Solbergs sjanse til å vinne Rally Italia Sardinia forsvant da han brøt en fartsprøve fredag, men han avsluttet med stil og sikret tre VM-poeng med seier på den avsluttende fartsprøven.

Solberg presset hardt på rallyets 8 kilometer lange «power stage», der det var ekstra VM-poeng til de tre første. Han seiret to tidels sekund foran Jari-Matti Latvala.

De to siste dagene av rallyet ble ellers dominert av Mads Østberg, som vant fire av seks fartsprøver lørdag og den første av de to prøvene søndag. Han satset hardt på seier også på den siste prøven, men håpet ble knust da han traff en stein og punkterte.

Dermed tapte han en del sekunder til de beste, men fjerdeplassen sammenlagt var ikke i fare. Opp til pallplass var det uansett for langt, slik at punkteringen ikke fikk noen betydning for sluttplasseringen.

Mikko Hirvonen vant som han ville i sin Citroën, foran tre Ford-førere: Jevgenij Novikov fra Russland, Ott Tanak fra Estland og Østberg.

Hirvonen tok sin 15. seier i karrieren, men den første i år. Plasseringen garanterer ham 2.-plass i VM-sammendraget bak lagkamerat Sebastien Loeb, som for to uker siden sikret sin niende strake VM-tittel. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2