Solbakken nær gigantbragd mot Juventus

FC København ledet overraskende 1-0 til pause, men ble mer og mer slitne og måtte klare seg med 1-1 mot Juventus hjemme i Parken tirsdag kveld.

Det var på ingen måte et nederlag for Ståle Solbakken og hans elever. Juventus har tapt svært få kamper de siste sesongene og hadde kanskje ventet en enklere oppgave på den danske nasjonalarenaen.

Starten kunne knapt blitt verre for Antonio Contes menn. På en dødball i det 14. minutt ble det rot i forsvaret, og FCKs Nicolai Jørgensen kunne sende vertene i føringen fra kort hold.

Derfra og ut handlet mye om Juventus. Og kanskje aller mest om København-keeper Johan Wiland. Gang på gang avverget den svenske keeperen store muligheter fra den italienske storklubben.

Først i det 54. minuttet måtte sisteskansen plukke en ball ut av målet. Conte hadde funnet ut i pausen at Juventus kunne lykkes ved å spille ballen langs bakken, og det fungerte perfekt da Federico Peluso slo inn fra venstresiden. Carlos Tévez hoppet over ballen, og Fabio Quagliarella hamret den utakbart i mål.

Juventus' stormløp mot FCK-målet fortsatte, og blant annet fikk målscorer Quagliarella et par gode muligheter. Han headet også i tverrliggeren, men en Wiland i storlag hadde stort sett kontroll. (©NTB)