Skyhøyt VM-nivå med norske fristilere på sidelinjen

Nivået var skyhøyt og gullene i halfpipen i VM i fristil gikk til Sveits og USA. Virginie Faivre og David Wise var verdige vinnere.

De viste virkelig fristilskjøring på et svært høyt nivå med høye, fantasifulle og artistiske hopp nedover halfpipen i Wyllerløypa tirsdag. I kvinneklassen gikk sølvet til franske Anais Caradeux, mens Japans Ayana Onozuka som var best i kvalifiseringen mandag, ikke helt klarte å følge opp og måtte ta til takke med bronsen.

Blant mennene ble det heller ingen stor suksess til kvalifiseringsvinner Matt Margetts fra Canada. Han hadde ikke dagen og endte langt ned på listen. Gullvinner David Wise vant fortjent foran Torin Yater-Wallace fra USA og franskmannen Thomas Krief.

Og mens de beste fristilkjørerne sloss om medaljene i halfpipen, sto de norske på sidelinjen. Den eneste norske deltakeren som var med i konkurransen, Jon Anders Linstad, ble slått ut i kvalifiseringen, men i Norges Skiforbund er dette et satsingsområde, så allerede i Sotsji-OL neste år, er det håp om at også norske løpere kan være med i kampen.

I slopestyle, som er den andre disiplinen det kjempes om VM-medaljer i ved siden av halfpipen, er norske løpere blant de beste i verden, men i halfpipe har manglende treningsfasiliteter gjort at norske løpere er kommet på etterskudd.

– Vi har hatt dårlige treningsmuligheter i halfpipen, for det var først til VM her i Oslo i fjor at vi fikk en superpipe på plass, sa landslagstrener Christoffer Frankum til NTB. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2