Skulderoperasjon for Sagen

Den OL-vrakede hopperen Anette Sagen (29) må operere skulderen om en drøy måned. Hun håper likevel på et godt resultat i storbakkerennet i Holmenkollen 8. mars.

Anette Sagen har vært en forkjemper for at kvinnene skal få delta i OL, men hun ble vraket fra den norske troppen på grunn av for svake resultater. En skulderskade har satt henne kraftig tilbake.

– Skulderen har hemmet meg så mye i årets sesong, og jeg bestemte meg raskt for inngrep etter nye undersøkelser sist uke. Jeg ser veldig fram til å komme i gang med treningen uten smerter igjen, sier Sagen.

 Skulderskaden har ødelagt mye for skihopperen fra Helfjell. Hun har ikke fått trent så mye som hun hadde ønsket og heller ikke fått til de optimale resultatene i bakken. Dette har sin naturlige forklaring med spesielt smerter i skulderen. I tillegg har hun slitt med en betennelse i hoften, og i perioder har hun ikke kunnet trent som de andre på landslaget.

– Jeg har egentlig slitt hele tiden og har ikke fått hoppet så mye som jeg ønsket, men jeg skal gjøre et ærlig forsøk mot storbakkerennet i Holmenkollen. Dette ser jeg veldig fram til på selveste kvinnedagen. Etter dette er planen å ta inngrepet. Om jeg får med meg prøve-VM i Falun og avslutningsrennet i Planica, er for tidlig å si. Det viktigste er å bli frisk. Rehabiliteringsperioden er på cirka fire måneder, og dette betyr at jeg kan være tilbake i full trening over ferien, sier hun. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2