Skrøder-dobbel senket Luleå

Modo-spiller Per-Åge Skrøder (34) scoret i sin fjerde kamp på rad da hans to mål ga tabelltoer Luleå en nesestyver.

Skrøder var sist på pucken både da Modo økte til 3-1 i annen periode, og da kampen ble definitivt avgjort mot slutten med sarpingens 4-1-mål i overtallsspill. Modo har nå vunnet de fem siste kampene.

– Det er bare å fortsette på denne måten. Vi har hatt bra flyt, vi har selvtillit i laget og stoler på hverandre. Da blir det bra, sa 34-åringen etter å ha scoret i sin fjerde strake seriekamp.

Han står nå med tolv mål totalt, mest blant Modo-spillerne. Luleå vant skuddstatistikken 30-23, men klarte ikke å utnytte sjansene på samme måte som Skrøder og lagkameratene.

Marius Holtet og Martin Røymark bidro til at Färjestad vant 3-2 hjemme mot Mads Hansen og Brynäs. Holtet scoret Karlstad-klubbens første mål etter å ha blitt spilt fram av Røymark.

Også landslagsbackene Mats Trygg og Jonas Holøs noterte seg for scoringer i den svenske toppserien fredag. Trygg sendte HV71 foran med 2-1 i lokaloppgjøret borte mot Linköping. Hjemmelaget snudde likevel kampen og vant 5-4. Jonas Holøs utlignet til 1-1 da Växjö tapte 2-3 på bortebane mot Frölunda og Mats Rosseli Olsen. Seieren ga Frölunda større luke ned til Växjö i kampen om en sluttspillplass. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2