Skoleres politisk før U21-EM

Norges U21-spillere skal skoleres politisk før sommerens EM-sluttspill i Israel, sier fotballpresident Yngve Hallén.

– Fordi Midtøsten-konflikten er kompleks, skal vi ha et møte mellom representanter for UD og spillere og støtteapparat på U21-landslaget. På den måten kan de få en mest mulig objektiv oversikt over hva konfliktlinjene går på både historisk og fram til i dag, sier Hallén til fotball.no.

Fotballforbundets nettsted publiserte onsdag en sak der Hallén, U21-trener Tor Ole Skullerud og et par av de aktuelle spillerne får spørsmål om både sikkerhetsvurderinger og det politiske bakteppet for sluttspillet i Israel.

– Jeg har vært i møte med Palestinakomiteen der de fikk legge fram sine synspunkter, og NFF ble invitert til et møte med den israelske ambassaden i Oslo. Det var både hyggelig og nyttig også å høre vertsnasjonens vurderinger av situasjonen, sier Hallén.

– I tillegg hadde ledelsen i NFF denne uken et møte med den palestinske fotballspilleren som sultestreiket mens han satt i administrativ forvaring i Israel.

Dagsavisen har skrevet om den palestinske landslagsspilleren Mahmoud Sarsak, som satt tre år i israelsk fengsel uten rettslig anklage eller dom. Etter 96 dagers sultestreik slapp han fri, etter betydelig press fra omverdenen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2