Skiskytter-VM i 2016 til Holmenkollen

Skiskytter-VM i 2016 skal arrangeres i Holmenkollen i Oslo. Det ble formelt bestemt på IBU-kongressen i Italia søndag.

I juni ble det kjent at Norge og Holmenkollen ble eneste søker av VM i 2016. Derfor var søndagens vedtak i Merano en formalitet.

– Etter en lang og god prosess hvor dyktige folk har jobbet hardt var det godt å vinne fram med denne VM-søknaden. Vi har prøvd å heve verdenscuparrangementet i Holmenkollen for å være en troverdig søker, og jeg føler at vi har lykkes med det, sier president Tore Bøygard i Norges Skiskytterforbund.

– Nå venter fire år med knallhardt arbeid. Vi har som mål å lage et fantastisk arrangement, en skikkelig folkefest som skal huskes.

Skiskytter-VM har tidligere vært arrangert i Oslo i 1986 og 2000, men de to forrige gangene Norge søkte om VM, havnet mesterskapet andre steder.

– Det er kjempegøy at VM igjen skal arrangeres i Norge. Dette har man jobbet hardt for å få til. Holmenkollen er godt likt også blant utenlandske konkurrenter, med et fantastisk publikum og et flott anlegg. Jeg tror og håper at VM i 2016 blir en skikkelig folkefest, sier skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2