Skiforbundet vil ikke flytte NM

Norges Skiforbund sier det er uaktuelt å flytte langrennsdelen i NM på ski. Neste sesong arrangeres mesterskapet kort tid før OL.

Det skapte overskrifter sist uke da Petter Northug innrømmet overfor TV 2 at han løy om sykdom for å slippe å delta i NM i forkant av VM i Holmenkollen for to år siden.

Det er blitt foreslått å slå sammen de to langrennsdelene i NM, men dette er ifølge skiforbundet uaktuelt.

– Vi er sikre på at tidspunktet vi arrangerer NM på ski, er avgjørende for den formidable oppslutningen mesterskapet har. NM på ski er muligens ikke årets høydepunkt for alle landslagsløperne, men er definitivt høydepunktet for resten av seniorutøverne, sier leder Torbjørn Skogstad i langrennskomiteen til skiforbundet.no.

– Svært få andre idretter har et så prestisjefylt norgesmesterskap gjennom sesongen, og vi skal være meget forsiktige med å rokke ved statusen som NM på ski har i dag, legger han til.

Ifølge Skogstad har forbundet en langsiktig TV-avtale med NRK der det er bestemt at mesterskapet skal arrangeres i forkant av OL og VM. Selv om langrennskomiteen kan fremme forslag om eventuell flytting av NM, vil det kreve politisk behandling i skiforbundet. Det er forbundsstyret som tildeler en arrangør mesterskapet og fastsetter dato for arrangementet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2