Skiforbundet gir millioner til regionlag

Norges Skiforbund har besluttet å støtte Team Veidekke Nord-Norge, Team Veidekke Trøndelag og Team Veidekke Innlandet med 750.000 kroner årlig.

Alle tre er offisielle lag i regi av Norges Skiforbund. Den massive støtten er kommet i gang gjennom Veidekke og deres representant Grete Ingeborg Nykkelmo, forteller Åge Skinstad, langrennssjef i Norges Skiforbund til NTB.

Skinstad har dette å fortelle om satsingen på det han kaller nivå 3.

– Klubbene, kretsene og skigymnasene har god kontroll fram til løperne går ut av junioralder. Når de nest beste blir seniorer har de mer behov for støtte, sier Skinstad.

Han forklarer hvorfor:

– I en periode var det opp til private lag å satse på rekruttene, som for eksempel Team Manpower. I det siste har vi sett at privatlag har satset mest på langløp. Derfor har vi sett behovet for et tredje nivå bak landslagene og privatlagene som satser på langløp. Dette gjør vi slik at landslagsløperne blir utfordret. Dermed kan vi sikre framtida ut over OL i Sotsji. Vi ønsker å ha verdens beste langrennsløpere også i fortsettelsen. De tre lagene fra Nord-Norge, Trøndelag og Innlandet er med på dette. De skal også ha en felles samling i august, sier Skinstad til NTB. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2