Skarlund/Spinnangr til OL

Sandvolleyballparet Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr skal representere Norge i sommer-OL i London.

Det ble klart etter at laget mandag kom hjem som kontinentalmester fra Tyrkia i helgen. Også Iver Horrem og Geir Eithun var med i betraktningen etter at de sikret Norge OL-plassen i den avgjørende turneringen, men Skarlund/Spinnangr er rangert som Norges beste lag.

– Kriteriene for uttaket var satt opp før den avgjørende kvalifiseringen. Vi tok hensyn både til det som har skjedd tidligere i år, erfaringer og spillet turneringen i Antalya. Ut fra det har vi funnet det laget vi tror vil gjøre det best i en OL-turnering, sa elitesjef i volleyballforbund, Jon Grydeland, etter at innstillingen var klar.

– Vi er veldig takknemlige for at vi får muligheten til OL-spill. Det har vært en forferdelig helg og en sann lidelse. Vi spilte bra, men møtte etter hvert rett og slett veggen. Utrolig slitsomt å spille seks kamper i den varmen som var der nede, sa Tarjei Skarlund til NTB.

President i Norges Volleyballforbund, Stein-Gunnar Bondevik, var meget fornøyd med at Norge har fått med et lag i London-OL.

– Dette betyr masse for norsk volleyball. Det er en verdensidrett, og hele 143 lag kjempet om en plass i OL, sa presidenten. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2