Sjarapova klar for «hatkamp» mot Azarenka

Maria Sjarapova er klar for semifinalen i US Open for første gang på seks år. Der møter hun toppseedede Victoria Azarenka i det som kalles en «hatkamp».

– Semifinalen mot Azarenka blir en tøff utfordring. Vi møttes i Australian Open, og da slo hun meg ganske lett. Derfor satser jeg alt jeg har på å revansjere meg nå, sier Sjarapova om semifinalekampen og motstanderen fra Hviterussland.

Sjarapova gikk videre til semifinalen etter å ha satt franske Marion Bartoli utenfor i kvartfinalen. Den kampen vant Sjarapova med settsifrene 3-6, 6-3, 6-4.

Kampen ble startet tirsdag, men måtte stoppes på grunn av kraftig regn, så avgjørelsen falt ikke før onsdag, men det ble favorittseier.

Azarenka gikk videre etter å ha slått regjerende US Open-mester Samantha Stosur i kvartfinalen, og i semifinalen skal de to møtes for tiende gang. Det er Azarenka som har en liten psykisk fordel før det tiende møtet, for hun har vunnet fem av de foregående møtene, mens Sjarapova bare har fire seirer.

– Det er alltid tøft å tape kamper på dette stadium av turneringene. Sist vi møttes var i Stuttgart, og der ble det seier til meg, men før det vant Azarenka et par ganger. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2