Sjakkekspert: 90-95 prosents sjanse for Carlsen

Viswanathan Anand virker slagen etter åtte partier i sjakk-VM. Sjansen er liten for at inderen kan vende til seier over Magnus Carlsen, mener NRKs sjakkekspert Torstein Bae.

Før det niende partiet leder Carlsen 5-3. Det betyr at tre nye remis vil holde for nordmannen, som har kommet stadig sterkere utover i VM-kampen i Chennai.

– Slik kamputviklingen har vært, og med det spillet de har vist, har Carlsen veldig, veldig gode sjanser, sier NRK-ekspert Bae til NTB.

– Jeg synes det ligger an til at Magnus avgjør før tolv partier. Om han klarer tre remis er de ferdige etter det ellevte, og jeg holder det som det mest sannsynlige. Men Anand har fortsatt en liten sjanse, kanskje fem til ti prosent. Og da skjer det jo i ett av ti eller ett av 20 tilfeller at det kan snu, legger han til.

«Vishy» Anand har forsvart VM-tittelen fire ganger etter at han første gang ble verdensmester i 2000. Nå ser det ut til at rekken brytes. Overraskende nok er det Magnus Carlsen som har virket tryggest på bortebane i Chennai.

– Mest av alt virker Anand litt slagen. Han har ikke framstått som en vinner verken under partiene eller etterpå. Magnus har vært den dominerende personen her og virker avslappet og selvsikker. Det står i motsetning til det vi kanskje hadde forventet med tanke på Anands erfaring fra tidligere VM-kamper, sier Torstein Bae. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2