SJETTE STRAKE: Fredag spilte Carlsen nok en remis. Foto: Berit Roald
SJETTE STRAKE: Fredag spilte Carlsen nok en remis. Foto: Berit Roald

Sjette strake remis for Magnus Carlsen

Magnus Carlsen spilte remis også i sjette runde av Wijk aan Zee-turneringen i sjakk. Fredag var det med hvite brikker mot verdenstoer Fabiano Caruana.

Carlsen møtte sin siste VM-motstander og spilleren som er nærmest ham på verdensrankingen. Amerikaneren viste seg i siste VM-duell som en krevende motstander for Carlsen, da samtlige tolv klassiske VM-partier endte remis.

Uavgjort ble det igjen fredag. Spillerne tok hverandre i hånden allerede etter 28 trekk.

– Det var greit nok det. Det var ikke i dag den store dagen var. Jeg prøver jo å vinne, men (Fabio) Carauana er vanskelig å slå når han spiller safe slik som i dag, sier Carlsen til TV 2.

Carlsen forsøkte seg med en litt annerledes åpning enn tilfellet var i de to siste partene. Han begynte med dronningbonden til D3 og løperbonden til C3. Det var likevel en ganske så vanlig åpning på toppnivå.

– Det er ikke veldig inspirerende å holde på slik som nå med en rekke kjedelige remiser. Men det lik akkurat nå. I dette partiet var jeg ikke dårlig, for jeg følte at det ikke var noe spesielt jeg gjorde feil. Han forsvarte seg godt, men det er frustrerende å gå gjennom turneringen uten sjanser. Jeg må bare prøve å være positiv, sier Carlsen.

Han forbedret sin rekordrekke til 113 partier uten tap. Det har gått 535 dager siden det forrige nederlaget i langsjakk. Det skjedde mot Sjakhrijar Mamedjarov 31. juli 2018.

Lørdag skal Carlsen møte den indiske sjakkveteranen Vishy Anand.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2