Carlsen-trekk sjokkerte:

– Sensasjonelt å gjøre noe så dumt

Magnus Carlsen fikk TV 2s ekspert Jon Ludvig Hammer til å måpe. Carlsen reddet seg inn i armageddon.

Magnus Carlsen åpnet lørdagens Champions Chess Tour med å vinne første parti mot Vladimir Fedosejev, før det ble to remis.

I fjerde parti ble det høydramatisk da Carlsen tapte på tid.

– Han tapte ikke på tid, men fordi han frivillig ødela sin festningsoppstilling. Det er noe av det dummeste jeg har sett en stormester gjøre, og han er ikke en ordinær stormester. Han er den beste. Det er helt sensasjonelt å gjøre noe så dumt på Carlsens nivå, sier TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

– Hodet fungerte ikke helt i dag

Dermed gikk kampen til armageddon, der Carlsen med svarte brikker reddet seg inn med remis.

– Det var ganske dårlig. Hodet fungerte ikke helt i dag, så det var en tung dag, men jeg snek meg videre. Det var ikke så mye mer enn det, sier Magnus Carlsen til TV 2.

– Jeg er først og fremst irritert fordi jeg spilte så dårlig, men jeg er selvfølgelig lettet også, sier Carlsen.

– Der går grensen!

Carlsen er selvkritisk til situasjonen som sjokkerte TV 2s sjakkekspert.

– Hodet var ikke med der i det hele tatt. Jeg tenkte ikke. Om det var i nærheten av 50 trekk … Jeg hadde bare en eller annen vag tanke om at kongen hans var på vei oppover brettet, så jeg burde pushe bøndene, men det var bare tull, sier han.

Jon Ludvig Hammer kunne ikke tro sine egne øyne da han så trekket.

– Det er helt vanvittig! Hvorfor flyttet han bonden der? Dette er noe av det dummeste jeg har sett! Hvorfor i huleste?! Det er overhodet ikke noe behov for å miste den bonden, utbrøt Hammer i TV 2s sjakkstudio.

Hammer mente det var hodemist fra Carlsen.

– Han var seks trekk fra å få remis på 50-trekksregelen. Det er katastrofalt spilt. Det er amatørmessig. Det er urutinert fra den mest rutinerte spilleren i dette feltet. Det er uforståelig, fortsatte den sjokkerte sjakkeksperten.

Får problemer under sending

Søndag venter belarusiske Denis Lazavik for Carlsen.

– Han virker veldig solid. Han gjør lite feil, og han har virkelig slått en rekke gode spillere. I finalen forrige sesong bet han godt fra seg, selv om han ikke vant så mange matcher. Jeg må prøve å spille bedre enn i dag for å være sikker på å slå ham, sier Carlsen.

Sjakkprofilene Maxime Vachier-Lagrave og Wesley So er ute av denne rundens Champions Chess Tour, etter å ha tapt sine kamper både fredag og lørdag.

Sjekk de siste sportsklippene