Carlsen VM-åpner med svarte brikker

Magnus Carlsen satser på å få en mer komfortabel start i årets sjakk-VM enn den han fikk i fjor.

Pressekonferansen med  Magnus Carlsen  og Viswanathan Anand før åpningssermonien til sjakk-VM.
Ved Radisson Blue Paradise and Spa hotel.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Pressekonferansen med Magnus Carlsen og Viswanathan Anand før åpningssermonien til sjakk-VM. Ved Radisson Blue Paradise and Spa hotel. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Lørdag starter Carlsen sitt tittelforsvar mot Viswanathan Anand, og under fredagens trekning ble det klart at sjakk-verdensmesteren starter med svarte brikker.

Det er motsatt av fjorårets VM-kamp, der nordmannen beseiret Anand.

Håper på bedre start

Carlsen satser på å få en mer komfortabel start i årets sjakk-VM enn den han fikk i fjor.

For ett år siden ble nordmannen verdensmester da han til slutt slo indiske Anand klart over ti partier, men det tok tid før han fikk det til å flyte skikkelig.

– Jeg må spille bra. Forrige gang fikk jeg ikke en god start, og jeg kunne ha blitt straffet for det i et par partier. Jeg vil ha en mer komfortabel start denne gangen, sa Carlsen under fredagens pressekonferanse.

– Hva tror du?

23-åringen fikk spørsmål om han ser på seg selv om favoritt til å vinne VM for annet år på rad.

– Hva tror du? For å være seriøs: Det (favorittstempelet) betyr ingenting. Du kan bare gjøre ditt beste. Spiller du ikke bra, vinner du heller ikke, sa Carlsen.

Selv om ikke alt var på plass dagen før første VM-parti, er Carlsen fornøyd med fasilitetene i Sotsji. I motsetning til i fjor vil det ikke være en glassvegg mellom spillerne og publikum. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2