Carlsen vant årets femte Champions Chess Tour-turnering etter armageddon

Magnus Carlsen slo Alireza Firouzja i en dramatisk armageddon-avgjørelse og vant årets femte Champions Chess Tour-turnering søndag.

TURNERINGSSEIER: Magnus Carlsen vant den femte Champions Chess Tour-turneringen. Foto: TV 2 Sport 2 / TV 2 Play
TURNERINGSSEIER: Magnus Carlsen vant den femte Champions Chess Tour-turneringen. Foto: TV 2 Sport 2 / TV 2 Play

Duellen mellom Carlsen og Firouzja gikk til armageddon etter at spillerne hadde to poeng hver etter fire partier med hurtigsjakk. Da tidsnøden ble som størst trakk Carlsen det marginalt lengste strået.

– Ikke patent spill av Magnus, men han vinner jo matchen, sa TV 2s ekspert Jon Ludvig Hammer underveis i det heseblesende armageddonpartiet.

De første to hurtigsjakk-partiene i finaleduellen endte i remis, mens den norske sjakkstjernen tok en sterk seier og festet grepet om turneringsseieren i det tredje. Det fjerde og meget intense partiet endte imidlertid med Firouzja-seier etter stor dramatikk.

Firouzja hadde et kjempeovertak i stillingen mot slutten, men Carlsen kjempet videre og begge spillere gjorde store feil.

– For et episk parti. Fullt av tabber, sa Hammer.

Til slutt vant Firouzja og sikret seg armageddon-avgjørelse. Der halte Carlsen i land seieren.

– I dag var det en blytung dag, men jeg er veldig fornøyd med hvordan det gikk, sier Carlsen til TV 2.

– Jeg er fornøyd med resultatet. Når jeg kjenner fra start at jeg ikke er på nivå i det hele tatt, handler det om å overleve. Da er jeg ikke så veldig hard med meg selv på alle tingene jeg overså. I dag handlet det om å komme seg gjennom, sier Carlsen.

Carlsen har nå vunnet tre av fem Champions Chess Tour-turneringer så langt i år. Nå gjenstår det én turnering før sluttspillet starter tidlig i desember.