OFFENSIV: En fornøyd verdensmester Magnus Carlsen feirer seieren i Sotsji.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
OFFENSIV: En fornøyd verdensmester Magnus Carlsen feirer seieren i Sotsji.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Carlsen skal eksperimentere i TV 2-sendt turnering

– Jeg tror vi får se en offensiv Magnus Carlsen, sier manageren før Tata Steel Chess.

Se Tata Steel på Sportskanalen og i livesenteret på TV2.no fra 10. januar.

Magnus Carlsen har lagt VM-suksessen, jule- og nyttårsfeiringen i Syden bak seg. Nå er han klar for nye utfordringer ved sjakkbrettet.

Det er nesten to år til han skal forsvare sin VM-tittel. Derfor er det en god anledning til å bruke årets turneringer til eksperimentering. Etter mange timer med analyser i forbindelse VM-partiene mot Vishy Anand, dukket det opp mange nye teorier. Og mye av dette materialet er ennå ikke er prøvd ut.

Første test for en solbrun Carlsen etter oppholdet på et hemmelig sted i Syden, blir den tradisjonsrike storturneringen Tata Steel Chess i Wijk aan Zee med start lørdag.

– Han kan spille litt friere og mer eksperimenterende sjakk. Jeg tror vi får se en offensiv Magnus Carlsen som vil spille god sjakk. Han har en del å gå på og vil nok ta i bruk noen teorier han ikke fikk brukt i VM-partiene. Der måtte han være ekstremt forsiktig med å ikke gjøre feil. Nå står ikke så mye på spill. Det blir spennende framover, sier Carlsens manager Espen Agdestein til NTB.

Se Tata Steel på Sportskanalen og i livesenteret på TV2.no fra 10. januar.

Carlsen deltar i turneringen for 11. gang. Det var i denne turneringen han slo igjennom som 13-åring da han gikk til topps i C-puljen i 2004.

Han har senere gått til topps i hovedturneringen tre ganger, i 2008, 2010 og 2013. I fjor deltok han ikke, og den tidligere verdenstoeren Levon Aronian fra Armenia gikk til topps.

Turneringen er en invitasjonsturnering og Carlsen skal ut mot 13 håndplukkede spillere. En rekke høyt rangerte sjakkspillere deltar med verdenstoer Fabiano Caruana i spissen. Også nederlandske Anish Giri er et spennende navn å møte for Carlsen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2