Serbisk tennisprofil utestengt for dopingovertramp

Den serbiske tennisproffen Viktor Troicki er utestengt i 18 måneder for brudd på dopingbestemmelsene, opplyste Det internasjonale tennisforbundet torsdag kveld.

27-åringen, som er verdensener Novak Djokovics lagkamerat i Davis Cup, er funnet skyldig i «å nekte eller unnlate å bidra til prøvetaking uten en overbevisende begrunnelse, heter det fra ITF.

Troicki er ranket som nummer 53. i verden. Han er en av de mest høyprofilerte tennisspillerne som er blitt tatt for brudd på dopingreglene.

Ifølge ITF skulle Troicki ha levert både urinprøve og blodprøve i forbindelse med Monte Carlo Masters-turneringen i april i år.

– Han leverte en urinprøve, men ikke blodprøven. Han hevdet overfor en uavhengig domstol at dopingkontrollørene hadde forsikret ham om at det ikke var nødvendig å levere den prøven fordi han følte seg uvel, heter det videre i forbundets uttalelse.

– Domstolen har konkludert med at kontrolløren ikke anbefalte Troicki å unnlate å levere blodprøven. Hun ga ham ingen forsikringer, og hans forklaring er ikke overbevisende. (©NTB)

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2