Serbia møter Brasil i VM-finalen

Serbia suste videre fra seier over Norges håndballjenter da Polen ble slått 24-18 i VM fredag. I finalen møter vertsnasjonen Brasil, som banket Danmark 27-21 i semifinalen.

Dermed er det duket for et finaleoppgjør få kunne spådd før mesterskapets start. Både Serbia og Brasil har overrasket stort, og søndag blir det spennende å se hvilket lag som er best når det gjelder som mest.

Serberne hadde et rekordstort publikum i ryggen under sin semifinale mot Polen. 18.226 tilskuere fikk se hjemmeyndlingene kontrollere seieren hjem.

For det var aldri tvil om hvem som skulle avansere i Beograd fredag kveld. Norges overkvinner gikk til pause med 14-6 og ledet komfortabelt hele veien.

Det samme gjorde Brasil, som i tillegg stakk fra mot slutten og knuste det danske gullhåpet i VM. Brasilianske spillere, tilhengere og journalister felte mange gledestårer etter seksmålsseieren.

Andrea Lekic ble serbisk toppscorer med åtte mål fredag. I annen ende gikk det trått for polakkene. Serbia-keeper Katarina Tomasevic hadde en redningsprosent på 75 etter over 20 minutters spill. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2