Seedorf tar over Milan uten trenererfaring

Milan-legenden Clarence Seedorf vender tilbake til serie A-klubben som trener. Det bekreftet 37-åringen tirsdag.

Den italienske storklubben sparket Massimiliano Allegri mandag. Milan har hatt en vond sesong og ligger på en skuffende 11.-plass i serien. «Rossoneri» er hele 30 poeng bak serieleder Juventus.

Seedorf spilte ti sesonger for klubben før han gikk til brasilianske Botafogo i 2012. Han gir seg nå som spiller og kommer til Milan helt uten trenererfaring fra før.

– Alt det jeg har opplevd det siste halvannet året i Botafogo, vil være til hjelp når jeg tar fatt på min neste oppgave som Milan-trener, sa Seedorf under en pressekonferanse i Rio de Janeiro tirsdag.

Ifølge nederlenderens agent Deborah Martin har Seedorf inngått en kontrakt med Milan på 2,5 år. 37-åringen hadde ingen planer om å avslutte karrieren som fotballspiller, men så kom trenertilbudet fra Milan.

– Beslutningen (om å sparke Allegri) var avgjørende. Jeg fikk forespørselen midt under en treningsøkt. Det er en klubb jeg har tilbrakt ti år av mitt liv i, og jeg har et veldig godt forhold til presidenten, så jeg kunne ikke si nei da de spurte om jeg kunne ta over, sa Seedorf. (©NTB)

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2