Schumacher kjemper for livet etter skiulykke

Tilstanden er stadig kritisk for formel 1-legenden Michael Schumacher. Han holdes i koma etter at han pådro seg alvorlige hjerneskader i en skiulykke i de franske alper søndag.

Schumacher kjørte offpiste i Meribel sammen med sin 14 år gamle sønn da han falt og slo hodet mot en stein ved 11-tiden søndag. Ifølge legene ved sykehuset i Grenoble, der 44-åringen holdes i kunstig koma, har han fått en smell i høyre del av hodet.

Schumacher ble natt til mandag hasteoperert for å redusere trykket på hjernen hans. Legene avviser at de har gjennomført en andre operasjon og sier det foreløpig ikke er nødvendig.

– Vi kan si at han kjemper for livet sitt. Vi anser situasjonen som svært alvorlig. Vi kan ikke fortelle hva utfallet vil bli. Vi jobber time for time, men det er for tidlig å si hva som vil skje eller å stille en prognose, sa professor Jean-François Payen på en pressekonferanse mandag formiddag.

Schumacher ble hentet i helikopter innen ti minutter etter ulykken søndag. Legene opplyser at tyskeren hadde på seg hjelm.

– Vi har gjort alt som er mulig å gjøre. Vi fikk behandlet ham svært raskt og ga ham alt han trengte. Jeg vil si at ulykken skjedde på riktig sted, for han ble hentet til sykehuset umiddelbart og operert med en gang han landet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2