Sandnes blir ny Vålerenga-leder

Vålerenga er ferdig med sin planlagte sammenslåing av administrasjonene i fotballklubben og aksjeselskapet. Fra torsdag er Stig-Ove Sandnes ny daglig leder i klubben.

Omorganiseringen er en del av de økonomiske tiltakene Vålerenga må gjøre for å spare 10 millioner kroner i budsjettet for 2014. Sammenslåingsprosessen har pågått siden januar, opplyser klubben i en pressemelding.

Pål Breen har vært administrerende direktør i AS-et, mens Morten Sandnæs var daglig leder i Vålerenga Fotball. De ga tidlig i prosessen beskjed om at de ikke var kandidater til den nye stillingen som daglig leder for de to administrasjonene som nå er sammenslått.

Styreleder Åge Petter Christiansen takker Breen og Sandnæs for sin innsats gjennom flere år i Vålerenga. Han ser fram til de neste årene med Stig-Ove Sandnes som leder.

– Vi fant etter en god evaluering ut at Stig-Ove Sandnes var en god kandidat. Vi er veldig glade for at han har takket ja til jobben. Han har bred erfaring fra fotballen, både på klubb- og forbundsnivå, og med Stig-Ove har vi fått på plass en tydelig og strukturert leder som vil bidra til at Vålerenga vil stå sterkt i årene som kommer, sier Christiansen i pressemeldingen.

Han legger til at omorganiseringen vil gi et bedre samarbeid og økt effektivitet. I forrige uke ble det kjent at Vålerenga styrer mot et underskudd på 12-13 millioner kroner i 2013, og klubben har varslet flere sparetiltak fram mot neste sesong. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2