Salzburg tapte i CAS

Salzburg vant ikke fram med sitt forsøk på å komme med i mesterligaen igjen. Klubbens bønn om det ble onsdag avvist av Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Den østerrikske klubben, med nordmennene Valon Berisha og Håvard Nielsen i stallen, ble slått ut av Fenerbahçe, som fikk delta selv om klubben i juni ble utestengt fra europacupene i to år som følge av kampfiksing.

Den tyrkiske klubben anket til CAS og ble gjeninnsatt i mesterligakvalifiseringen inntil voldgiftsorganet har avsluttet behandlingen av anken mot kampfiksingstraffen.

Salzburg, som tapte 2-4 sammenlagt for Fenerbahçe, gikk til UEFA med krav om å få spille videre i mesterligakvalifiseringen. Etter å ha fått nei fra UEFA to ganger ble det samme svar fra CAS.

CAS innledet onsdag sin behandling av Fenerbahçes anke, samme dag som klubben møtte Arsenal i siste kvalifiseringsrunde. CAS vil komme med sin endelige avgjørelse dagen etter returkampen i London.

Salzburg har ikke kvalifisert seg for mesterligaens gruppespill siden klubben i 2005 ble kjøpt av Red Bull-konsernet, selv om klubben har vunnet fire seriegull siden da. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2