Sagen ikke god nok for OL-troppen

Skihopperen Anette Sagen er ikke tatt ut til OL i Sotsji. Hoppveteranen har ikke levert gode nok resultater denne sesongen.

Hopp for kvinner står på OL-programmet for første gang i Sotsji, men Sagen får ikke delta. Hun har vært en av pionerene i kvinnehoppingen og var blant frontfigurene da de kjempet en hard kamp for å få lov til å delta i OL.

Sagen har en 16.-plass som beste resultat i verdenscupen denne sesongen. Mens hun må bli hjemme, fikk Line Jahr, Maren Lundby og Helena Olsson Smeby OL-billetter. Smeby har gjort comeback foran denne sesongen.

– Vi har ikke vraket noen, men nominert våre utøvere ut fra resultater. Vi hadde tre plasser, og de tre andre har vært bedre enn henne og dessuten klart OL-kravene som Olympiatoppen har stilt. Vi følger dessuten de samme kravene når det gjelder uttak til VM, sa hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Det er faktisk fire norske kvinnelige hoppere som klart OL-kravene, og ingen av dem er Sagen.

FIS vil presentere sin nye kvinneranking senere mandag og Norge får kanskje en fjerde OL-plass. Gyda Enger oppfyller Olympiatoppen OL-krav med en sjetteplass fra Tsjajkovskij denne sesongen. I helgen ble Enger imidlertid slått av Sagen i Zao. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2